Friday, October 24, 2008

sahte ve kacak icki tuzagi..

Sahte içkileri otel ve restorasonlara satıyorlarmış

24 Ekim 2008
A.A
İstanbul'da, sahte içki üreterek gece kulüpleri, otel ve restoranlara sattıkları öne sürülen şebekenin elebaşı ile 2 ortağı yakalandı.

Bir istihbarattan yola çıkan İstanbul Jandarma Komutanlığı görevlileri, Ümraniye, Kartal ve Sultanbeyli'de insan sağlığını tehlikeye sokacak şekilde sahte içki üretimi yaparak kent genelindeki gece kulüpleri, otel ve restoranlara pazarladığı anlaşılan Ensar A. liderliğindeki bir şebekeyi takip etmeye başladı.

Suçun delillerinin ortaya çıkartılması için bir süre devam eden takibin ardından, şebeke mensupları ile suç unsurlarını ele geçirmeyi amaçlayan jandarma, adli makamlardan verilen arama kararı doğrultusunda, söz konusu 3 ilçedeki 6 adrese, eş zamanlı operasyon yaptı.

Operasyonda, sahte oldukları belirtilen 1785 litre alkol, 200 litre açık viski, şişelenmiş rakılar, 1246 adet rakı şişesi kapağı ile sahte içki üretiminde kullanılan şişe tapası ve şişe ambalajları, boş alkol şişeleri, viski özü, alkol süzme filtreleri, bidon, ambalaj kolileri, etil alkol, bandrol ve huni gibi malzemeler ele geçirildi.


Boş rakı şişesi ve kapağı toplayan şüphelilerin, üretimini yaptıkları sahte içkiyi, temizledikleri orijinal şişelere koyup ambalajlayarak sattıkları belirlendi.


Jandarmada ifadeleri alınan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

No comments: